>
Monday, 13 May 2019 23:33

FEDERATIA SINDICATELOR DIN INSTITUTII DE CULTURA

Written by

Infiintata în 2017, Federatia Sindicatelor din Institutii de Cultura (F S I C) este un organism national,  constituita  prin asocierea liber consimtita a organizatiilor sindicale şi profesionale din sectorul de activitate Cultura, (Filarmonici, Opere, Operete, Teatre Dramatice, Teatre Lirice/Muzicale, Biblioteci, Muzee, etc.), pentru a apara drepturile si interesele sindicatelor afiliate precum si ale tuturor membrilor acestora.

Principiile fundamentale ale FSIC sunt: Democratia, Egalitatea de drepturi si Solidaritatea. Acestea genereaza, in randul lucratorilor din sectorul Cultura, siguranta ca ei sunt partea preeminenta a mentinerii si sporiri sentimentului ca sunt aparati.

Scopul si preocuparile actuale ale conducerii FSIC sunt focalizate pe negocierea contractului colectiv de munca sectorial, cu tintă predilecta negocierea celui la nivel de ramura Cultura (CCMR).   

Un deziderat constant al FSIC este implicarea, prin mijloace specifice, in vederea mentinerii unui climat de siguranta sociala dar si apararea libertatii de actiune si de opinie, atribute motivationale si generatoare de curaj.  

Trebuie sa intelegem cu totii ca vremurile in care traim ne apartin din plin in masura in care nu mai asteptam pe altii sa ne invete cum sa aplicam legile statului roman, anume acelea care ne sunt favorabile. Va puteți imagina o zi fără nici un gong în nici o sală de spectacol? O societate fără barometrul bunatății care este Cultura? Oameni fără „hrana” necesară parcurgerii drumului către ei înșiși?

FSIC caută sa fie la înălțimea provocarilor momentului și să convertească sfidările politicienilor în punți peste aceste timpuri critice, întreținute prin neseriozitate si frivolitate.

 Prin unitate si sporire numerica ne putem impune punctele de vedere si putem deveni o Federtie Win-Win.      

Read 330918 times
More in this category: SOLICITARE ITM IASI »

846662 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 FEDERATIA SINDICATELOR DIN INSTITUTII DE CULTURA